Relax, and let go

geplaatst in: Ontspanning | 0

Wanneer ben ik relaxt en ontspannen? En kan ik mijzelf altijd overgeven tot het ‘ontspannen’ zijn? Ik vind dat vaak lastig, enkel als ik yoga doe ben ik helemaal relaxt. Hoewel, zelfs dan kan ik denken aan dingen die ik nog ‘moet’ doen. Tijdens een wandeling in het bos, of op een strandbed met het horen van de zee, ben ik ook ontspannen. Maar dit moet ik toch vaker kunnen? De werkelijkheid is anders.

 

Ik betrap mijzelf erop dat als ik even niets heb, toch vaak mijn telefoon pak. Even het nieuws, Instagram, Facebook, Whatsapp en – nu ik toch bezig ben – het weer bekijken. Zo een half uur voorbij, waar ik niets zinnigs heb gedaan, maar ook niet tot rust ben gekomen. En een boek lezen, wat ik zo graag doe, komt er helemaal niet vaak van.

 

Natuurlijk, ik lees over meditatie en het zijn in het nu in plaats van in de toekomst. Maar de praktijk is lastig. Dan toch maar wat momenten inbouwen voor een ontspannen leven, ik weet hoe belangrijk het is. Tips hoor ik graag!

Wat ik ga doen:

  1. Beter en dieper ademhalen;
  2. Nog meer lachen en dansen met mijn dochter;
  3. Genieten van een kop koffie zonder iets te ‘moeten’;
  4. Iedere dag met mijn man stilstaan bij alle mooie momenten van de dag;
  5. De dag afsluiten met het uitspreken van het mooiste moment van de dag!

 

Take a deep breath, and just enjoy life!

Laat een reactie achter