Breakfast!

geplaatst in: Voeding | 0

In de Volkskrant las ik eens een interessant artikel – en de foto’s vond ik nog interessanter – van ontbijt-gewoontes overal ter wereld. Een Engels, Spaans of Braziliaans ontbijt is zo verschillend. En zo mooi om te zien. Op vakantie zie (en proef) je deze gewoonten, maar of we deze vervolgens meenemen naar ons eigen ontbijt? Af en toe een croissant misschien.

Zelf neem ik bijna iedere ochtend hetzelfde; warme havermout met rozijnen, zonnebloem en pompoenpitten. En in de zomer neem ik vaak havermout met yoghurt/kwark. Voedzaam en lekker. Maar waarom zijn we zo standvast in ons ontbijt? Avond-eten is toch ook niet iedere dag hetzelfde? Ik merk dat ik niet de enige ben, rondvraag leert dat veel mensen ’s ochtends niet zo creatief zijn. Wat zou het leuk zijn om af te wisselen; vers fruit, pannenkoeken, eieren, granola, boterham met hagelslag etc. Komt het dan toch door de tijd? Recepten zijn overal genoeg te vinden.

Maar zelfs op vakantie neem ik niet de moeite om iedere dag iets anders te bereiden. Misschien komt het omdat ik teveel trek heb in de ochtend ;-). Ach, zolang ik het nog iedere dag lekker genoeg vind is het geen probleem. En mochten jullie goede tips/adviezen hebben om toch wat variatie aan te brengen; ik hoor het graag. Want recepten heb ik genoeg, ik moet het gewoon doen denk ik.

Belangrijk om in ieder geval altijd te ontbijten. Het zet je darmen aan het werk, helpt je stofwisseling beter zijn werk te doen en je concentratie-peil is gedurende de dag echt beter. Wat je ook eet 😉

 

Laat een reactie achter